Belanden uw advertenties te vaak in de papierbak?

Advertentie

De tijd die we online spenderen aan videoconsumptie blijft groeien en wordt op steeds meer platformen bekeken. We kijken ongeveer 6 uur per maand naar video’s op YouTube. Video en daarmee het gebruik van video advertenties is daarom een steeds belangrijker onderdeel van je marketingmix. Het aantal unieke viewers dat via hun desktop video bekeek is in 2016 met 16% gestegen. Dit betekent dat alle internetgebruikers in Nederland online video’s kijkt. Inzicht in het gedrag van de verschillende doelgroepen is waardevol om je online strategie te bepalen. Het helpt je om diensten beter onder de aandacht te brengen.

Wat kijken we zoal online?

(zie onderstaande grafiek)

  • Youtube, Vimeo en Vevo nemen samen 70% van alle video’s voor hun rekening.
  • 16% van alle filmpjes bestaat uit video advertenties.
  • In april 2016 werden er bijna 500 miljoen video advertenties afgespeeld.

Video advertentie?

Als MKB’er laat je op dit moment kansen liggen als je geen gebruik maakt van videoadvertising. Grotere bedrijven als Samsung hebben deze vorm van adverteren al veelvuldig ontdekt. Maar gek genoeg zie je niet veel MKB bedrijven langskomen op YouTube met video advertenties. Dit terwijl je met video advertising een goede en betaalbare aanvulling hebt op je Adwords en Google Display campagnes. Als je je naamsbekendheid en zichtbaarheid van je onderneming wilt vergroten, is video advertising een interessante optie. Video advertising is veel beter te targetten dan de traditionele media. Zo kun je je video koppelen aan demografie, locatie en interesses van je doelgroep. Voor een relatief klein bedrag kun je al een gigantisch bereik realiseren die specifiek afgestemd is op jouw doelgroep.

Interesse? Vragen?

Heb je na het lezen van dit artikel vragen? Benieuwd naar wat video of video advertising kan betekenen voor uw onderneming? Bel ons gerust om vrijblijvend contact met ons op te nemen, wij denken graag met u mee in uw online strategie.
 

grafiek online videogedrag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *